Välkommen till hemsidan för dig som spelar!

Att spela spel är ett kärt nöje som vi kan berätta mycket om. Texterna här är till för dig som har spelat, vill börja spela eller kanske redan är aktiv spelare. Vem som helst kan bli spelare, allt som krävs är att man betalar för konsolen man ska spela på och själva spelet. Det finns också gratisspel på internet att ta del av om man inte vill betala något.

Vi berättar om den svenska spelindustrin

Då den här hemsidan är skriven för en svensk publik, med tanke på de svenska texterna, är det högst relevant att berätta om den svenska spelindustrin. Faktum är att vi är ett föredöme i spelvärlden som land. Härifrån kommer bland annat Digital Illusions CE som numera är uppköpt av Electronic Arts (ett ledande spelutvecklingsbolag).

Vi redogör dessutom för hur man blir en spelutvecklare, vilka kunskaper man kan komma att behöva och eventuella utbildningar som krävs för att bli anställd. Man har givetvis all rätt att pröva sina egna vingar och starta ett företag.

VR

Människor gillar nymodigheter och teknikbranschen släpper dagligen ut nya uppdateringar och årligen nya innovationer. VR-teknik är något som många har lärt sig att gilla. Det känns som att man själv är karaktären i spelet eller filmen. Den här tekniken kan komma till exempelvis sporten, så att du upplever hur domaren rör sig i en match.

Populära spel

Vi redogör för populära spel. Alla spel är inte populära utan det är ungefär som med film. För att ett spel ska betraktas som populärt bör det spelas av många personer samtidigt.

Vilka förkunskaper krävs för spelande?

Det krävs inga speciella förkunskaper utan varje spel brukar ha instruktioner för hur man spelar. Det kan vara hur man rör sin karaktär eller hur man får denne att utföra vissa handlingar. Det är bara att köpa ett spel du tror du kommer gilla och prova dig fram.